Nieuws/Binnenland
922862863
Binnenland

Bjorn (31) huurt hoogwerker om oma (92) te bezoeken

EMMELOORD - De 31-jarige Bjorn Boes vond het zo sneu voor zijn oma dat ze geen bezoek kan ontvangen tijdens deze coronacrisis, dat hij een ludieke oplossing voor dit probleem bedacht.

Hij huurde donderdag een hoogwerker om oma Kluin in Emmeloord met een bezoekje, op gepaste afstand, te kunnen verblijden, zo vertelt hij aan De Telegraaf. „De hele familie heeft het nu wel heel vaak over oma, dat niemand daar meer kan komen en dat vonden ze wel moeilijk. Ik wilde wel bij haar een bakje thee doen, maar dat kan natuurlijk niet. Dus toen dacht ik: hoe kunnen we dit oplossen?”

Bjorn belde verhuurbedrijf Boels en legde zijn idee aan het bedrijf voor. Die vonden het een goed idee en leenden een hoogwerker aan hem uit. „Ik had geen familie ingelicht, ook het verzorgingshuis wist van niets, want ik dacht: die zien vast beren op de weg. Ik ben het gewoon gaan doen. Vijf minuten voordat ik omhoog ging, had ik m’n moeder op FaceTime. Toen ik haar vertelde dat ik bij oma was, zei ze: ’Dat mag niet. Niemand mag naar binnen.’ Maar toen ik haar vertelde van mijn plan, ging ze binnen een halve minuut van scepsis naar leuk.”

Sjoelen

Medewerkers van het verzorgingshuis, die naar buiten gekomen waren, checkten even voor Bjorn of zijn oma wel op haar kamer was. Dat was ze en ze was maar wat blij toen haar kleinzoon opeens voor het raam verscheen. „Ze vond het hartstikke leuk. Ik had een sjoelbak meegenomen en een kruiswoordpuzzel. En ik had een theekan gevuld met warm water. Oma is ook dol op breien, maar dat kan ik niet.”

Bjorn bleef uiteindelijk twee uur boven. „Oma voelt zich goed. Ze is wel heel voorzichtig. Maar ze scoorde 143 punten met sjoelen, dat is niet normaal!”

Van het personeel van het verzorgingshuis kreeg hij positieve reacties op zijn actie. En ook vrienden en kennissen kunnen de stunt wel waarderen. „Ik heb meer berichtjes gekregen dan op mijn verjaardag.”