Nieuws/Buitenland
923142259
Buitenland

Krik begeeft het: man na uur dood teruggevonden onder bestelwagen op oprit

PITTEM - Een man in het Belgische Pittem is onder een bestelbus gekneld geraakt en overleden. De Izegemnaar lag onder het voertuig om een reparatie uit te voeren, maar om nog onduidelijke reden begaf de krik het. De hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren, maar dat haalde niets meer uit.

Omstreeks 20.45 uur woensdagavond werden de hulpdiensten opgeroepen om een geknelde man te bevrijden. Het bleek te gaan om een man die op bezoek was bij familie of vrienden in Pittem en geregeld op de oprit aan wagens sleutelt. Dat liep deze keer echter fout af toen de krik het begaf en de man gekneld geraakte onder de bestelwagen, meldt Nieuwsblad.

Volgens buurtbewoners kwam een vrouw na ruim een uur kijken waar de man zo lang bleef en vond ze hem gekneld onder het voertuig. Daarop belde ze de hulpdiensten. Die kwamen ter plaatse, bevrijdden de man uit zijn benarde positie met een speciaal kussen en probeerden hem nog te reanimeren. Helaas was de man al overleden.

De hulpdiensten benadrukken nog eens het belang om extra veiligheidsblokken te gebruiken bij herstelwerkzaamheden onder een voertuig.