Nieuws
923251
Nieuws

Burgemeester moet besluiten over plan Wilders

Het is aan burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag om te beoordelen of hij een eventuele wandeling van PVV-leider Geert Wilders met een Nederlandse vlag door de Schilderswijk toestaat of niet. Dat zei minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie vrijdag. In de wet is geregeld dat de burgemeester samen met de politie en justitie moet bekijken of acties in strijd zijn met de openbare orde of niet.

Wilders riep deze week mensen op mee te doen aan een betoging in de Schilderswijk tegen de radicale moslimterreurgroep IS, die gepland was op 20 september. Als die demonstratie niet door zou gaan, wilde hij desnoods alleen door de wijk gaan lopen met een vlag. Van Aartsen stelde donderdag een voorlopig demonstratieverbod in voor deze wijk. Wilders wilde na dat besluit niet zeggen of hij zijn plan zou doorzetten of niet.

Opstelten liet zich niet uit over de aantijgingen dat Van Aartsen is gezwicht voor druk van IS-sympathisanten. Hij benadrukte dat Van Aartsen ruime steun kreeg in de gemeenteraad voor het verbod.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo