Nieuws/Buitenland
923764
Buitenland

Raketten op Israël afgevuurd tijdens bestand

Enkele uren voor het aflopen van een 3-daags bestand in de Gazastrook zijn er vanuit Gaza enkele raketten op Israël afgevuurd. Dat heeft de Israëlische politie laten weten. De raketten hebben geen slachtoffers gemaakt of schade veroorzaakt. Een woordvoerder van de militante Palestijnse beweging Hamas ontkende dat er vanuit de Gazastrook raketten zijn afgeschoten.

Het staakt-het-vuren tussen Israël en de Palestijnen zou woensdagavond om 23.00 uur (onze tijd) aflopen. Na 2 dagen van onderhandelingen deed Egypte de Israëlische en Palestijnse vertegenwoordigers woensdagmorgen een voorstel voor een langdurige wapenstilstand. Maar over een eventuele ontwapening van Hamas in Gaza zijn de partijen het niet eens geworden. Die Israëlische eis is voor Hamas „geen optie”, aldus Hamas, dat in de Gazastrook de lakens uitdeelt.

Egyptische veiligheidsbronnen meldden dat er woensdag ook een raket was neergekomen in de plaats el-Mattallah, net ten zuiden van de Gazastrook. Daardoor zou een kind zijn gedood. Twee andere kinderen gewond zijn geraakt. Het is niet bekend wie de raket heeft afgevuurd, en waar vandaan.