Nieuws/Buitenland

Zware treincrash in Zwitserland

Verscheidene mensen zijn woensdagmiddag gewond geraakt, toen een deel van een trein in het bergachtige zuidoosten van Zwitserland in de kloof van de rivier de Albula belandde. Dat heeft de politie laten weten, meldde de krant Neue Zürcher Zeitung.

Bij het ongeluk zijn wonderwel geen doden gevallen. Ook raakte niemand van de ongeveer 200 passagiers zwaargewond. De trein, onderweg van St. Moritz naar Chur, ontspoorde bij het dorp Tiefencastel.

De oorzaak was een stroom modder die op het spoor was beland. Volgens beelden van het ongeluk is de eerste van twee eersteklasrijtuigen naar beneden gestort. De locomotief en andere andere delen zijn ontspoord, maar zijn wel blijven staan.

De plaats van de crash zou alleen ter voet bereikbaar zijn. Hulpverlening komt daardoor moeilijk op gang.

Het is het tweede treinongeluk in Zwitserland deze week. Maandag kwamen drie Israëlische toeristen om het leven, toen het bestelbusje waarin ze met vijf landgenoten zaten, ten zuiden van Luzern door een trein werd gegrepen. Vorig jaar juli vielen een dode en 25 gewonden, nadat twee treinen bij het station van Gragnes-près-Mardand, ongeveer 35 kilometer van Lausanne, op elkaar waren gebotst. Een van de machinisten was door rood gereden.

Dit artikel betreft nieuws in ontwikkeling en zal worden aangevuld.