923957
Nieuws

Grootse opening bioscoopcomplex De FilmHallen

Amsterdam krijgt er een gloednieuwe bioscoopcomplex bij. De Filmhallen met negen zalen opent in september haar deuren met een wereldpremière.

De Filmhallen opent begin september de deuren in de voormalige tramremise De Hallen. Zowel films uit Hollywood als bekroonde films uit Europa en de rest van de wereld zullen vertoond worden in het nieuwe filmtheater.

Première

Dagelijks zullen de laatste films vertoond worden in 9 filmzalen met 1100 stoelen. Zo beleeft de Nederlandse speelfilm NENA van regisseur Saskia Diesing op 8 september haar wereldpremière in het gloednieuwe bioscoopcomplex.

Niet alleen genodigden maar ook publiek mag bij de NENA première op 8 september aanwezig zijn.

Parisienzaal

De bioscoop richt een van zijn zalen in met het interieur van de Parisien-bioscoop. Het art deco-ontwerp was jarenlang in gebruik bij het Filmmuseum in het Vondelparkpaviljoen.

EYE heeft het interieur geschonken aan stichting TROM, die verantwoordelijk is voor de herbestemming van de voormalige tramremise in Amsterdam-West.

Tramremise

De FilmHallen is het zusje van the Movies, de oudste bioscoop van Amsterdam. Het filmtheater is gevestigd in het complex De Hallen Amsterdam, een monumentale tramremise in het midden van Amsterdam oud west. Verder zijn in de volledig gerestaureerde remise diverse horecagelegenheden te vinden.

De kaartverkoop voor de wereldpremière van NENA start op maandag 25 augustus via de website van De FilmHallen.