Nieuws/Binnenland
924331793
Binnenland

Met rotgang tegen boom gebotst

Been-amputatie bij bekneld verkeersslachtoffer, mogelijk lachgas in het spel

Medische specialisten hebben vannacht in de berm van de A50 bij Epe een been moeten amputeren van een 32-jarige man uit Zwolle. Hij zou met hoge snelheid van de snelweg zijn geraakt en tegen een boom tot stilstand zijn gekomen, waarbij hij achter het stuur bekneld raakte en niet kon worden bevrijd. Een amputatie werd noodzakelijk geacht en ter plekke uitgevoerd.

Brandweermensen uit Vaassen en Apeldoorn kwamen ter plaatse en maakten gebruik van hydraulisch gereedschap en spanbanden om delen van de Mercedes weg te knippen en zo meer ruimte te maken voor het slachtoffer. Zij slaagden er niet in de man te bevrijden, waarna een gespecialiseerde arts per traumahelikopter moest worden ingeschakeld.

Ooggetuigen zouden hebben gezien dat de bestuurder met hoge snelheid over de A50 reed.

Ooggetuigen zouden hebben gezien dat de bestuurder met hoge snelheid over de A50 reed.

Nadat hij de amputatie had uitgevoerd, kon de automobilist uit de wrakstukken worden bevrijd en naar het ziekenhuis worden overgebracht. Mogelijk was de bestuurder onder invloed, want in de auto zou een lachgasfles zijn gevonden. Op beelden van een aanwezige persfotograaf is een grote cilinderfles te zien bij een van de voorste stoelen van de auto. De politie kon dat dinsdagmorgen nog niet bevestigen.

Na een urenlange afsluiting is de A50 op de vroege dinsdagochtend weer vrijgegeven voor verkeer. Een bergingsbedrijf heeft de zwaarbeschadigde auto meegenomen.

Gebruik onze WhatsApp-tiplijn: +31613650952.