Nieuws/Buitenland
924538
Buitenland

Ruim honderd gevangenen in Donetsk ontsnapt

Na een granaatinslag in een zwaarbewaakte gevangenis in de Oost-Oekraïense stad Donetsk zijn zondagavond meer dan honderd gevangenen ontsnapt. Eén gevangene kwam om het leven en 16 anderen raakten gewond. Meer dan 30 van de ontsnapte gevangenen hebben zich maandag bij de gevangenis gemeld. Dat heeft de gemeenteraad van Donetsk maandag verklaard.

De granaat was afgevuurd in gevechten tussen het regeringsleger en de pro-Russische separatisten. Het leger heeft Donetsk omsingeld en probeert de stad op de rebellen te heroveren. Maandag schoten de militairen met zware artillerie op stellingen van de separatisten. Verscheidene gebouwen, waaronder wooncomplexen, werden getroffen. Boven sommige delen van de stad, waar voor het begin van de strijd in Oost-Oekraïne ongeveer 1 miljoen mensen woonden, hangen rookwolken.

Ook in de stad Loehansk, vlakbij de grens met Rusland, wordt de situatie voor de burgers steeds problematischer. Maandag zaten de ongeveer 250.000 inwoners voor de negende achtereenvolgende dag zonder stroom en water. Talrijke winkels waren gesloten.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo