Nieuws
924620
Nieuws

Rebellen: alle spullen en resten overgedragen

De pro-Russische rebellen hebben alle stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen van rampvlucht MH17 geborgen en overgedragen aan de Oekraïense autoriteiten. Dat meldde de 'vicepremier' van de eenzijdig uitgeroepen Volksrepubliek Donetsk maandag aan persbureau Interfax. Op de rampplek ligt volgens hem niets meer.

„We hebben de resten van alle slachtoffers gevonden. Ook de lichamen van de mensen die lange tijd onder wrakstukken hebben gelegen”, aldus Andrej Poergin. „Deze hebben we overgedragen aan Oekraïne.” De pro-Russische rebellen zouden alles per trein naar het door Kiev gecontroleerde Charkov hebben gebracht. „Op de rampplek zijn geen menselijke resten meer”, benadrukt hij. „Er is niets, behalve wrakstukken.”

Hoewel het regeringsleger sinds de ramp op 17 juli flink wat terrein heeft heroverd, wordt in het rampgebied nog gevochten tussen rebellen en Oekraïense troepen. Om die reden is de repatriëringsmissie vorige week tijdelijk stopgezet: de rampplek is te onveilig voor zoek- en bergingswerk.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop