Nieuws
924674
Nieuws

'Veilige' Blackphone zo gekraakt

Een hacker heeft op de hackersbijeenkomst Defcon de Blackphone in vijf minuten gekraakt, meldt The Register. Dat is opmerkelijk omdat de Blackphone juist op privacy en beveiliging is gericht. De hacker maakte gebruik van diverse kwetsbaarheden in de Blackphone-uitvoering van Android 4.4.2.

Het Zwitserse bedrijf SGP Technologies dat de smartphone op de markt bracht, heeft de hack bevestigd. De hack was alleen mogelijk met medeweten en medewerking van de gebruiker zelf, geeft de hacker toe. Toch is de hack een tegenvaller voor Blackphone. De Zwitserse smartphonemaker heeft de hacker een t-shirt gegeven als beloning en heeft een van de kwetsbaarheden al gedicht in een update die voor de hack uitkwam. De hacker gaat zich nu richten op het kraken van BlackBerry 10.

KPN gaat de Blackphone later dit jaar vermoedelijk uitbrengen. De release stond gepland voor deze zomer, maar de provider zegt dat het beter wil testen hoe de Blackphone de privacy van gebruikers waarborgt en stelde daarom de release uit.