Nieuws
924832
Nieuws

Vredesvlaggen welkom bij Utrechtse mars

Deelnemers aan een vredesmars voor Gaza zondag in Utrecht mogen Palestijnse en vredesvlaggen meedragen. Ook spandoeken „met goede teksten” en megafoons zijn welkom. Maar de organisatie wil geen racistische of antisemitische uitingen zien of horen en roept de deelnemers op om zich niet te laten provoceren.

De Utrechtse vredesmars begint om 14.00 uur op het Vredenburgplein en eindigt daar 3 uur later ook weer. Voor de tocht hebben zich al zo'n 1500 mensen aangemeld. De mars wordt ondersteund door onder andere GroenLinks en de SP in Utrecht, de stichting Een Ander Joods Geluid en het Christian Peacemaker Team.

Utrecht heeft toestemming gegeven voor de demonstratie. Gemeente en politie rekenen erop dat de tocht geweldloos verloopt, aangezien „Utrecht niet de maatschappelijke onrust kent die er kennelijk wel in Amsterdam is.” De 'tolerantierichtlijn' van het Openbaar Ministerie verbiedt het dragen van gezichtsbedekkende kleding tijdens een demonstratie, net als het dragen van opruiende vlaggen.