Nieuws/Binnenland
924895
Binnenland

Tweede zwarte zaterdag minder druk

De tweede zogeheten zwarte zaterdag op het Franse snelwegennet verloopt iets minder druk dan vorig weekeinde. Aan het begin van de middag stond er 720 kilometer file op de autoroutes. Een week geleden was dat meer dan 900 kilometer, een record. Dat meldde de ANWB zaterdag.

Vakantiegangers die naar Nederland rijden, komen onder meer op de A7 bij Orange en Montélimar in de file. Ook op de A63 tussen Spaanse grens en Bordeaux lopen mensen vertraging op.

Het vakantieverkeer loopt ook vast op de bekende knelpunten naar het zuiden, zoals de A7 van Lyon naar Orange en Marseille, en de A10 van Parijs naar Bordeaux. Ook op de A71 is het druk, de snelweg door midden-Frankrijk naar Clermont-Ferrand. Dat is volgens de ANWB opvallend, omdat die weg doorgaans een stuk rustiger is dan andere snelwegen.

Bij de Alpentunnels in Zwitserland en de Karawankentunnel in Oostenrijk ontstaan lange wachttijden. Zeer druk is het in Noord-Italië, vooral op de A1/A14 vanaf Milaan naar het zuiden, maar het ergste leed lijkt geleden.