Nieuws/Binnenland
925096
Binnenland

NIEUWS

Familiebedrijf toont trots nieuw gebouwd jacht

De boot waar het familiebedrijf Veno Yachting uit Vollenhove de afgelopen anderhalf jaar met bloed, zweet en tranen aan heeft gewerkt, is enkele dagen geleden te water gelaten.

,,We hebben onze ziel en zaligheid erin gestopt'', aldus eigenaar Arjan Bruijntjes. Het gaat om de 60 voets lange rondspant met twee motoren en een ingebouwde tender garage. Arjan en Ria Bruintjes zijn relatieve nieuwe zelfstandige ondernemers in de wereld van de jachtbouw.

Failliet

Dertig jaar lang werkte Arjan als werknemer voor de botenbouwer Holterman. Totdat die onder de naam EnterpriseMeppel BV in 2012 failliet ging. Arjan besloot daarop de bouwrechten te komen en zelf een bedrijf te starten, Veno Yachting.

Ziel

Eerst bouwde Veno Yachting een casco af. Maar daarna kwam een nog grotere opdracht; het van a tot z bouwen van een 60-voet lang nieuw motorjacht, dat nu enkele dagen geleden te water ging.  ,,Arjan heeft passie voor zijn waterjuwelen en voor het vak'', vertelt Ria Bruintjes. De tewaterlating geeft aan dat ook in 2014 nieuwgekomen ondernemers in de jachtbouw succesvol kunnen zijn.