Nieuws
925548
Nieuws

Waanzinnige tirade rebellenleider

Rebellenleider Igor Strelkov, hoofdverdachte van de aanslag op vlucht MH17, beschuldigt Nederlanders ervan krijgsgevangen gemaakte separatisten in Oost-Oekraïne seksueel te misbruiken.

In een waanzinnige tirade op VKontakte, het Russische Facebook dat eerder dit jaar door president Vladimir Poetin werd gekocht, spreekt de ’minister van Defensie van de Volksrepubliek Donetsk’ van bordelen die Nederlanders samen met de regering in Kiev in stand houden.

„De vijand heeft nu echt alle fatsoen verloren”, aldus Strelkov (43), die vlak na het neerschieten van vlucht MH17 op donderdagmiddag 17 juli nog juichte op hetzelfde VKontakte.

„In de helaas op ons buitgemaakte stad Slavjansk zijn kleuterscholen omgetoverd tot homoseksuele bordelen”, zo gaat de kolonel verder. „Daar worden gevangengenomen strijders van de Volksrepubliek Donetsk gedwongen hun seksuele diensten aan te bieden. Weigeren zij dan volgt marteling, verkrachting en uiteindelijk de hongerdood.”

Strelkov, een oude kameraad van president Poetin toen beiden nog dienden in de Russische geheime diensten FSB en GRU en ook wel Igor de Verschrikkelijke genoemd, zegt dat Nederland bij „deze gruweldaden” samenwerkt met Duitsland, België en de „fascistische regering van Oekraïne in Kiev”.

De klandizie in de bordelen bestaat volgens de van een lange reeks oorlogsmisdaden in onder andere Tsjetsjenië en Bosnië verdachte Strelkov uit met name Nederlanders. „Zij komen immers uit een maatschappij die verdoemd is en willen ons eveneens besmetten.”

Ook op Twitter is de wrede rebellenleider razend actief. Hij verzendt voortdurend berichten over de strijd aan het front. Igor Strelkov, populair in Oost-Oekraïne en in de Russische Federatie, heeft meer dan 18000 volgers op Twitter. Voor overleg met Poetin en consorten pendelt de kolonel voortdurend heen en weer tussen oorlogsgebied en Kremlin.