Nieuws/Binnenland
925890
Binnenland

Erik van der Poel (28) en Truike Heemskerk (30, Nederland)

Ook Truike en Erik wilden vakantie gaan vieren op Bali.  Het stel woonde samen in Rijpwetering. De verslagenheid daar is immens, zo laat een dorpsgenoot weten. "Iedereen is van slag. Het waren vrienden van onze kinderen. Een heel leuk stel samen. Truikes moeder heeft al eens een kind op jonge leeftijd verloren. Nu haar zo geliefde enige dochter. Het leed is niet te overzien en te dragen. Extra verdrietig is het dat het met opzet gebeurd is."

Beiden waren actief bij de plaatselijke voetbalclub ROAC. Erik speelde in het derde en begeleidde een jeugdteam, Truike was verzorgster van de spelers van het eerste. Op de website van de club kunnen mensen hun verdriet delen. "We gaan jullie enorm missen en wensen alle nabestaanden alle sterkte toe", aldus de clubleiding. Secretaris Angela van der Hulst zei tegen het Leidsch Dagblad: “Dit is verschrikkelijk voor de ouders, voor de familie en voor de grote groep vrienden van deze twee jonge mensen. En ook voor de gemeenschap. We zijn er volkomen ondersteboven van, wat moet je hier nu van zeggen? Hoe moet je mensen troosten, die zoiets meemaken?”

De dagen na de ramp verzamelden veel vrienden zich bij het huis van het stel. “Truike was stil, rustig, heel erg sociaal en behulpzaam. Erik was de verbinder, die altijd overal een feestje van maakte”, vertelt een goede vriend van hen tegen Omroep West.