Nieuws/Binnenland
925967
Binnenland

SMN: Marokkanen wees respectvol naar homo's

Marokkanen in Nederland zouden lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT's) respectvol moeten benaderen. Je hoeft het niet eens te zijn met hun leefwijze of de manier van zichtbaar maken, maar een respectvolle discussie en omgang met elkaar is van groot belang. Dat liet het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) dinsdag weten.

„Ons bereiken verontrustende signalen van beledigingen en haatdragende uitingen richting de initiatiefnemers en sympathisanten van de Marokkaanse boot tijdens de Canal Parade in Amsterdam. Dat vinden wij een kwalijke zaak”, aldus de SMN. De organisatie hanteert een eigen aanpak van het thema LHBT's met als uitgangspunten: vrijheid, burgerschap en jezelf kunnen zijn.

De Marokkaanse boot was een primeur tijdens de Canal Parade afgelopen weekeinde. De initiatiefnemers en sympathisanten, onder wie een aantal politici, wilden zo een lans te breken voor seksuele diversiteit in Marokkaanse kring. „Daarbij hoort aandacht houden voor de normen van fatsoen, in het bijzonder op fora en sociale media.”