Nieuws/Binnenland
926317
Binnenland

Sporthal ontruimd tijdens Israël-duel

De politie doet maandagavond onderzoek in een sportcentrum in Rotterdam. Met honden wordt gekeken of er mogelijk explosieven in het gebouw aanwezig zijn. Het onderzoek is ingesteld na de aanhouding van twee mannen in het pand. De politie kreeg een melding van de organisatie van een sporttoernooi dat er twee mannen aanwezig waren die niet op het toernooi thuishoorden.

Het onderzoek was ingesteld na de aanhouding van twee mannen in het pand. De politie kreeg een melding van de organisatie van een sporttoernooi dat er twee mannen aanwezig waren die niet op het toernooi thuishoorden.

Volgens een politiewoordvoerster werd „het zekere voor het onzekere“ genomen. Volgens RTV Rijnmond zouden de twee zijn aangehouden vlak voordat er een volleybalwedstrijd zou beginnen tussen teams uit Israël en Polen.

De mannen (37 en 26 jaar) uit respectievelijk Rotterdam en Utrecht zijn aangehouden omdat zij geen identiteitsbewijs konden laten zien. De organisatie besloot het toernooi af te gelasten, aldus de politie.