Nieuws
926515
Nieuws

Vliegtuig met drie kisten naar Eindhoven

Weer zijn stoffelijke resten van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne onderweg naar Nederland. Een militair vliegtuig met drie doodskisten is rond het middaguur opgestegen in het Oekraïense Charkov, meldde het ministerie van Veiligheid en Justitie. Rond 15.45 uur moet de C130 Hercules aankomen in Eindhoven.

Het Nederlandse toestel wordt rond 16.00 uur verwacht op Eindhoven Airport, zei een woordvoerster van de luchtmachtbasis. Het is de vijfde keer dat lichamen van slachtoffers in Nederland aankomen.

,,Of het ook echt om drie kisten gaat, weten we natuurlijk pas zeker als het toestel vanuit Charkov is vertrokken.'' Het gaat dit keer om één toestel, de Australische C17 wordt niet meer ingezet. ,,Voor de rest is de ceremonie gelijk aan de andere keren. Er is ook weer een vertegenwoordiging namens het kabinet, maar wie dat zijn, is nog niet bekend'', aldus de woordvoerster.

De stoffelijke resten worden onder politiebegeleiding naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum vervoerd. Daar zullen ze worden geïdentificeerd.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop