Nieuws/Buitenland
92667652
Buitenland

Amerikaanse vrouw steelt voor 1,3 miljoen aan kip van school waar ze werkt

Ter illustratie

Ter illustratie

Chicago - Een vrouw die op een Amerikaanse school de catering verzorgde, maakte zich schuldig aan een bijzondere vorm van oplichting. Ze bestelde voor bijna 1,5 miljoen dollar aan kippenvleugels, die ze persoonlijk aanschafte en vervolgens declareerde bij de school waar ze werkte.

Ter illustratie

Ter illustratie

Ze zou in totaal zo’n elfduizend dozen kippenvleugels onrechtmatig hebben gedeclareerd. Dat meldt NBC Chicago. In totaal zou ze in 19 maanden meer dan 1,3 miljoen euro hebben verduisterd, blijkt uit rechtbankdocumenten. Het feit dat de school in een achterstandswijk staat, maakt het extra pijnlijk voor de schoolleiding.

De vrouw, Vera Liddell, wordt verdacht van het voortzetten van een financieel misdrijf en diefstal van ruim 890 duizend euro. Het bedrijf waar de vrouw de producten inkocht was zich van geen kwaad bewust, omdat Liddell diegene was die verantwoordelijk was voor de inkoop van voedsel.

De bedrijfsmanager rook onraad toen hij deze maand de boeken doorlichtte en erachter kwam dat het jaarlijkse budget met meer dan 350 duizend euro was overschreden. Het viel hem vrij snel op dat het wel erg hard ging met de kippenvleugels, een product dat de school eerder niet in zulke groten getale aanschafte.

Wat de vrouw vervolgens met de gestolen producten deed, is niet bekend.