Nieuws
92936
Nieuws

Apple brengt iOS-update uit

CUPERTINO - Apple heeft maandag een nieuwe versie van besturingssysteem iOS uitgebracht. iOS 10.3 introduceert onder meer Find my Airpods om je draadloze Apple-oordopjes te kunnen vinden als je ze kwijt bent. Ook zijn er meer mogelijkheden om Siri te gebruiken, onder meer in apps voor ridesharing en apps van automerken. Ook is er een nieuw bestandssysteem dat aan de basis van iOS ligt.

Tegelijkertijd zijn er ook nieuwe versies van watchOS en tvOS te downloaden. watchOS 3.2, het besturingssyssteem voor de Apple Watch heeft onder meer een Theater Mode waarbij het scherm op zwart blijft. Ook kan Siri nu worden ingebakken in apps voor het slimme horloge. tvOS 10.2 haalt vooral wat bugs uit het besturingssysteem van de Apple TV.

Tenslotte heeft Apple ook macOS van een update voorzien. In versie 10.12.4 is Night Shift de belangrijkste toevoeging. Die functie, die al in iOS zit, zorgt ervoor dat het scherm 's avonds minder blauw licht uitstraalt en juist meer geel licht. Blauw licht maakt het voor mensen moeilijker om in slaap te vallen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo