Nieuws/Binnenland
929609
Binnenland

Michael P. mocht naar avondschool

Michael P.

Michael P.

Houten - De verdachte van de moord op Anne Faber, Michael P. (27), blijkt enorm grote vrijheden te hebben genoten in de forensisch psychiatrische afdeling Den Dolder waar hij zat. Hij kon zelfs op zijn gemak naar een avondschool voor een cursus hovenier. Dat bevestigt het Wellantcollege in Houten, waar P. les volgde.

Michael P.

Michael P.

Binnen de school is met verbijstering gereageerd. „We wisten niets van zijn achtergrond. Er komt snel een informatieavond voor de leerlingen”, zegt Willy Vogels van het Wellantcollege.

Dat P. een cursus hovenieren volgde sluit naadloos aan bij informatie die De Telegraaf eerder publiceerde. Medebewoners van de instelling Aventurijn Altrecht in Den Dolder meldden dat P. zich regelmatig buiten de instelling bewoog in een ’groenvoorzieningclubje’. Ze zagen hem af en toe met een bladblazer of een schep in de weer.

Nog geen bekentenis

Michael P. legt inmiddels verklaringen af bij de recherche. „Hij praat, maar van een volledige bekentenis is nog geen sprake. We hebben nog geen volledig beeld van wat er precies gebeurd is met Anne. Er zijn nog veel vragen”, zegt woordvoerster Mary Hallebeek van het Openbaar Ministerie Midden-Nederland.

Gisteren werd bekend waarvoor al werd gevreesd. Michael P. heeft volgens justitie Anne Faber seksueel misbruikt. Waar dat is gebeurd, meldt het OM niet.