Nieuws/Buitenland
930179256
Buitenland

Drie slachtoffers nog in levensgevaar

Arrestant steekpartij Zweden verdacht van pogingen tot moord

Politie in Vetlanda

Politie in Vetlanda

STOCKHOLM - De verdachte van de steekpartij in Zweden wordt verdacht van meerdere pogingen tot moord. Eerder werd gezegd dat er mogelijk sprake is van terrorisme, maar de aanklager meldt dat dit scenario momenteel niet wordt onderzocht.

Politie in Vetlanda

Politie in Vetlanda

De politie heeft de identiteit en de nationaliteit van de man niet tegenover de media bevestigd. Wel is meegedeeld dat de man vanwege kleine misdrijven een bekende was van de politie. Zweedse media melden dat hij eerder onder meer is opgepakt voor drugsgebruik.

22-Jarige Afgaan

Aanklager Adam Rullman benadrukt in gesprek met Zweedse media dat het onderzoek in de beginfase zit. Het motief van de man, die woensdag zeven mensen in de stad Vetlanda verwondde, is nog niet bekend. Volgens de lokale media is de verdachte een 22-jarige man uit Afghanistan. Hij zou in 2018 naar het Scandinavische land zijn gekomen.

De politie heeft de identiteit en de nationaliteit van de man nog niet tegenover de media bevestigd. Wel is meegedeeld dat de man vanwege kleine misdrijven een bekende was van de politie. Zweedse media melden dat hij eerder onder meer is opgepakt voor drugsgebruik.

De man werd woensdag met een politiekogel in zijn been opgenomen in het ziekenhuis opgenomen. De politie heeft een woning doorzocht die vermoedelijk van de verdachte is.

Nog drie slachtoffers in levensgevaar

Drie slachtoffers verkeerden aanvankelijk in levensgevaar. Twee anderen zijn ernstig gewond. De politie zei eerder dat er acht gewonden waren gevallen, maar dat aantal is bijgesteld naar zeven. De slachtoffers zijn volgens de politie aangevallen met een "scherp voorwerp". Zweedse media melden dat de verdachte een mes bij zich had.

Vetlanda ligt in het zuiden van Zweden, ruim 200 kilometer ten oosten van Gotenburg. De stad heeft 13.000 inwoners.