Nieuws/Binnenland
930429996
Binnenland

Politie schiet agressieve hond dood: twee personen gebeten

Op de plek des onheils ligt een plas bloed.

Op de plek des onheils ligt een plas bloed.

GRONINGEN - In de Esperantostraat in Groningen heeft een agent zondagavond een dienstwapen moeten trekken, omdat een hond zich zeer agressief bleef gedragen. Het dier had kort daarvoor een andere hond aangevallen en twee personen gebeten.

Op de plek des onheils ligt een plas bloed.

Op de plek des onheils ligt een plas bloed.

Even na zeven uur kreeg de politie de melding van twee vechtende honden binnen, waarna agenten ter plaatse gingen in de Oosterpoortwijk.

,,De eigenaar van de hond kon zijn huisdier niet onder controle krijgen”, zegt een politiewoordvoerder. ,,Het beest bleef zich zeer agressief en aanvallend gedragen, waardoor de politie genoodzaakt was om een dienstwapen te gebruiken.”

Plas bloed

De hond overleed kort daarna. De andere hond is met verwondingen overgebracht naar de dierenarts. Over de verwondingen van de twee omstanders is niets bekend.

Op de plek des onheils ligt een plas bloed. Zowel de rijbaan als de stoep waren enige tijd afgesloten. Inmiddels is de weg weer vrij.

De politie heeft de zaak in onderzoek, maar volgens de voorlichter gaat het om een standaard procedure, omdat er gebruik is gemaakt van een dienstwapen.