Nieuws/Binnenland
931891066
Binnenland

NL-Alert voor hevige brand in Amsterdam, pikzwarte rookwolken trokken over de stad

Amsterdam - In een berg metaalschroot bij een recyclebedrijf aan de Kwadrantweg in het Westelijk Havengebied in Amsterdam heeft vrijdagavond een grote brand gewoed. Omdat er veel rookontwikkeling was, werd rond 21.10 uur een NL-Alert verstuurd. De rook was tegen het einde van de avond verminderd. Even na middernacht was de brand geblust.

De brandweer liet eerder op de avond weten „met man en macht” aan het blussen te zijn. Er zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten, al is rook volgens een woordvoerder van de brandweer altijd schadelijk.

Verbrand plastic

De brand brak rond 19.45 uur uit. De brandweer rukte met wagens en een blusboot uit. Op verschillende plekken in de stad, maar ook daarbuiten, was de rook goed te zien.

Ook op Twitter bleef de brand niet onopgemerkt. Twitteraars lieten weten dat de stad rook naar verbrand plastic. „Zelfs in Amsterdam-centrum is het niet te harden: rook en een vreselijke geur”, zei de een. Ook schreef AT5 dat tipgevers melden dat de rookwolken te zien zijn vanuit onder meer IJmuiden, Almere en Lelystad.