Nieuws
932007
Nieuws

Twitter blinkt uit op Wall Street

Wall Street is donderdag verdeeld gesloten. De Dow Jones-index en de breder samengestelde S&P 500 eindigden licht hoger, terwijl technologiebeurs Nasdaq 0,1% daalde.

Twitter maakte een koerssprong van liefst 18,5%. Het social mediaconcern heeft het aantal actieve gebruikers in het afgelopen kwartaal met 4% zien stijgen naar 330 miljoen. Daarnaast viel de omzet hoger uit dan geraamd. Voor het lopende kwartaal voorziet Twitter een bedrijfsresultaat van $220 tot 240 miljoen. Dat is meer dan de $200 miljoen die analisten gemiddeld voorzagen.

Ford profiteerde in het derde kwartaal van een gestegen vraag naar pick-uptrucks en lagere kosten. De resultaten verrasten beleggers in positieve zin. Het aandeel Ford steeg 2%.

Pakketbezorger UPS kon dankzij sterkere internetverkopen de omzet opvoeren, al bleef de operationele winst steken rond hetzelfde niveau als een jaar eerder. UPS werd 0,7% meer waard.

Luchtvaartaandelen waren echter uit de gratie op Wall Street. American Airlines (-4,7%) en Southwest Airlines (-3,6%) openden de boeken over een kwartaal waarin natuurgeweld zijn sporen naliet in de resultaten. Beide bedrijven waren veel geld kwijt door annuleringen als gevolg van orkanen. Wel konden zij profiteren van gemiddeld hogere ticketprijzen.

Olieconcern ConocoPhillips kon in het derde kwartaal weer zwarte cijfers te schrijven dankzij stijgende prijzen voor olie en gas. Dat leverde het aandeel ConocoPhillips 3% koerswinst op.