Nieuws/Binnenland
932150
Binnenland

In het nieuws

Clasina werd neergestoken door een psychiatrisch patiënt

Afgelopen zomer werd een 38-jarige man zonder aanleiding doodgestoken in een Amsterdamse metro. De verdachte? Een psychiatrisch patiënt met verlof. De 42-jarige Clasina overkwam dit ook: zij werd in het bijzijn van haar dochtertje van 8 weken neergestoken door een psychiatrisch patiënt.

Clasina werd negentien jaar geleden neergestoken. "Onderweg naar de supermarkt, kwamen we een man tegen. Hij zat op een paaltje, met zijn rug naar ons toe. Ik had er een raar gevoel bij, maar besteedde er verder geen aandacht aan. Toen ik hem net voorbij was, vroeg hij mij om de tijd. Later bleek dat hij dit niet deed omdat hij wilde weten hoe laat het was, maar omdat de meeste mensen hun linkerarm optillen en naar je toedraaien op het moment dat ze op hun horloge kijken. Als ik dat had gedaan, had hij zijn mes direct in mijn hart kunnen steken."

"Gelukkig deed ik dat niet. Ik hield mijn rechterhand op de kinderwagen en zag dat het één minuut over half zes was. Op datzelfde moment viel hij me aan. Hij boorde zijn mes in mijn rug, in mijn schouders, in mijn benen. Maar pas toen hij het mes op mijn keel zette, had ik door wat er aan de hand was. Ondertussen hield ik mijn kinderwagen stevig vast. Ik weet nog goed dat ik dacht: ‘Als hij mijn dochtertje iets aandoet, dan vermoord ik hem!’"

Lees het hele verhaal van Clasina op VROUW: ’Jarenlang ben ik ontzettend bang geweest dat hij mij zou opzoeken om af te maken waaraan hij was begonnen’.