Nieuws
932596
Nieuws

Symantec: 'Wearables vaak slecht beveiligd'

Draagbare elektronica, de zogenoemde wearables zoals polsbandjes en smartwatches, zijn hartstikke handig. Je kunt er je hardlooproute mee vastleggen, ze loggen je hartslag, het aantal stappen dat je zet en nog veel meer. Maar ze zijn ook slecht beveiligd waardoor privacygevoelige informatie makkelijk kan uitlekken, blijkt uit een nieuw onderzoek van Symantec.

Het beveiligingsbedrijf ontdekt dat één op de vijf apps die de gegevens van de wearables verwerken, de inloggegevens onversleuteld verstuurt. Bij de helft was er zelfs geen enkele aandacht besteed aan privacy. Gemiddeld maken de apps met vijf internetdomeinen contact, in één geval werd er data verstuurd naar 14 verschillende internetsites.

Verder bouwde Symantec met nog geen 75 dollar aan hardware een scanner die de bluetooth-signalen van de wearables kan opvangen. Daarmee was het vrij simpel om locatie van gebruikers te achterhalen. Zo zou kunnen worden bijgehouden hoe vaak iemand langs dezelfde plek komt, wat voor winkeliers interessante informatie kan zijn.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo