Nieuws
932709
Nieuws

'Nog altijd tachtig lichamen niet geborgen'

Op de plek waar twee weken geleden het vliegtuig van Malaysia Airlines neerstortte in Oekraïne, zouden nog altijd 80 lichamen niet zijn geborgen. Volgens de Australische minister Julie Bishop van Buitenlandse Zaken blijkt dat uit nieuwe informatie.

Het internationale onderzoeksteam, onder wie dertig Nederlanders, probeert al dagen het rampgebied in te komen. Verschillende pogingen zijn tot nu toe mislukt, omdat het te gevaarlijk is. Zo zouden pro-Russische rebellen mijnen hebben neergelegd op de toegangswegen naar het rampgebied van vlucht MH17.

„Als de berichten kloppen, is dat ronduit afschuwelijk”, zei Bishop donderdag in reactie op de berichten over de landmijnen, schrijven Australische media.

Omdat nog steeds niet alle lichamen geborgen zijn, zijn de experts vastberaden om toch toegang te krijgen tot het gebied, zegt Bishop. De minister is bang dat Rusland actief probeert om toegang tot het rampgebied te verstoren. „We hebben een team klaarstaan, we hebben experts die aan het werk kunnen, en we kunnen niet op de plek komen.”

Inmiddels zijn 227 kisten met stoffelijke resten van de slachtoffers van de vliegtuigcrash naar Nederland gebracht. In Hilversum worden de overblijfselen geïdentificeerd. In totaal kwamen 298 mensen om het leven, onder wie 195 Nederlanders.