Nieuws
932744
Nieuws

Hooikoortssensor voor in de achtertuin

Het Britse 383 Labs werkt aan een apparaatje dat het leven voor hooikoortspatiënten een stuk aangenamer moet maken. De Nosee meet de luchtkwaliteit en de hoeveelheid pollen in de lucht en stuurt de resultaten door naar de smartphone van de gebruiker. Als de kans op hooikoorts erg groot wordt, dan verstuurt Nosee een notificatie.

Momenteel wordt de informatie in weerberichten over het aantal pollen vaak gemeld voor een groot gebied. Omdat de hoeveelheid pollen per plek nogal kan verschillen wil 383 Labs juist heel lokaal te werk gaan, meldt Pocket-lint. De sensor zet je in je tuin, waar de Nosee contact maakt met je wifi-netwerk. 383 Labs wil de gegevens van alle sensoren gaan bundelen om zo een accurate en gedetailleerde hooikoortsverwachting te kunnen geven.

Het is de bedoeling dat de Nosee later ook gaat samenwerken met elektronica in huis. Zo zou de gadget een lamp van kleur kunnen laten veranderen om aan te geven dat er veel pollen rondzweven. De Nosee is nog niet te koop, de ontwikkelaar experimenteert nog met verschillende prototypes.