Nieuws
933807
Nieuws

Acteurs massaal op de Dam voor film Michiel de Ruyter

FOTO'S / VIDEO - De begrafenis van Michiel de Ruyter is zondag in scène gezet op de Dam in Amsterdam. Vele bekende Nederlanders waren van de partij.

Op de foto's is te zien dat figuranten de lijkkist dragen van Michiel de Ruyter op de set van de film over het leven van de Nederlandse zeeheld.

De hoofdrollen zijn voor Frank Lammers, Barry Atsma en Egbert-Jan Weeber, maar ook acteurs Tygo Gernandt, Lieke van Lexmond, Pip Pellens, Jada Borsato waren bij de opnames aanwezig.

Figuranten

Regisseur Roel Reiné zocht eerder deze week nog honderden figuranten voor het grote slot van zijn epos over de Ruyter. "We gaan nog één keer enorm uitpakken met alle kostuums die we in de kast hebben liggen", aldus producent Klaas de Jong.

De Ruyter

Michiel de Ruyter (1607-1676) is een van de bekendste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis. Hij speelde een cruciale rol in de eerste drie Engels-Nederlandse Oorlogen. De Ruyter wist altijd goed contact te onderhouden met de gewone burgers. Daarom werd zijn begrafenis in De Nieuwe Kerk in Amsterdam ook bezocht door een enorme groep mensen.

Het is voor het eerst in tien jaar tijd dat de regisseur, die de afgelopen jaren flink aan de weg timmerde in Hollywood, weer een Nederlandse film maakt.

'Michiel de Ruyter' gaat naar verwachting in februari 2015 in première.