Nieuws
933837
Nieuws

Ouders omgekomen vrouw bezoeken rampplek

De ouders van Fatima Dyczynski hebben zaterdag de plek in Oekraïne bezocht waar hun 25-jarige dochter Fatima vorige week stierf. Zij legden volgens Australische media bloemen op de plek, waar het vliegtuig van Malaysia Airlines neerstortte. De ouders droegen een T-shirt met een foto van hun dochter.

Fatima had aan de Technische Universiteit in Delft haar bachelor lucht- en ruimtevaarttechniek behaald. Zij was op weg naar haar ouders in de West-Australische stad Perth en zou in Australië een interne opleiding volgen bij computerbedrijf IBM. Australische media hebben een foto gepubliceerd waarop de ouders een foto omhooghouden van Fatima in een ruimtevaartpak.

Haar ouders, die evenals Fatima de Duitse nationaliteit hebben, waren donderdag van Australië naar Amsterdam gereisd om vandaar door te reizen naar Oekraïne. Het echtpaar ging naar het oosten van Oekraïne ondanks het advies van de Australische premier Tony Abbott dat vooral niet te doen. De ouders waren vastberaden hun dochter te zoeken en hielden vast aan de hoop dat ze nog in leven zou zijn, omdat haar telefoon nog overging. „We geloven dat ze nog leeft. Dus gaan we”, vertelde de vader.

De ouders hebben DNA-materiaal afgegeven in Nederland voor identificatiedoeleinden.