Nieuws
934360
Nieuws

Kip met knoflook en paprika

De hele dag buiten, zon op de bol én in het koppie. Daar horen geroosterde gerechten bij, van vlees, vis en groente.

Benodigdheden

(6 personen)

  • 6 biologische kipfilets
  • 1 dl tamarindesaus
  • 1 el rietsuiker
  • 6 tenen knoflook
  • 3 groene en 3 rode paprika’s
  • 1 kleine chilipeper
  • zout en peper

 

 

Stappenpenplan

1. Verwarm de tamarindesaus met de rietsuiker.

2. Snij de kipfilets over de lengte in drie repen.

3. Snipper de knoflook en hak de paprika’s en het pepertje fijn. Meng het geheel.

4. Wentel de kiprepen door de tamarindesaus en steek ze aan de spiesen.

5. Wentel ze daarna door het knoflookmengsel en druk alles goed aan.

6. Rooster de spiesen 15 minuten boven smeulend houtskool en bestrooi met zout en peper.

 

BEREIDING 20 minuten + 15 minuten op de barbecue

INROOSTEREN

Deze recepten komen uit Barbecue & Plancha van Fontaine Uitgevers € 19,99 (ISBN 9789059564312).