Nieuws/Binnenland
934368
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Flamkuchen of gewoon pizza met crème?

Philip Paternotte at een patatje bij de biologische snackbar in Amsterdam en bedacht ter plekke dat hij met een rijzende foodtruck Grizzl genaamd, de gezonde vette hap zou neerzetten. Dat lees ik in “Reizende Sterren” dat leuke kookboek van Monica Abdoel.

Nodig:

  • 1 zakje droge gist
  • 300 gr bloem
  • 150 ml lauwwarm water
  • 1 theel zout
  • 30 gr zure room
  • 30 gr crème fraîche
  • 40 gram geraspte cheddar (kaas)
  • 1 potje gedroogde tomaten op olie
  • beetje rucola

Bereiding:

Philip Paternotte at een patatje bij de biologische snackbar in Amsterdam en bedacht ter plekke dat hij met een rijzende foodtruck Grizzl genaamd, de gezonde vette hap zou neerzetten. Dat lees ik in “Reizende Sterren” dat leuke kookboek van Monica Abdoel. Het boek gaat over dat leger aan fourageurs dat tegenwoordig achter ieder festival aantrekt of dat je op markten en feesten en partijen vindt. We gaan zijn Vega Flammkuchen maken. Zorg wel voor een hete oven en verwarm die vast voor op ruim 280°C.

Meng de gist, de bloem en het zout in een kom. Giet er 150 ml lauwwarm water in. Kneed tot een soepel deeg en zet weg onder een doek. Laat op een warme plek 1 uur rijzen.

Meng crème fraîche met de zure room en breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat. Rol het deeg uit, mooi dun en smeer in met de crème. Belg met geraspte cheddar, en stukjes gedroogde tomaatjes uit de olie. Kleine beetjes is het beste. Teveel beleg en dan wordt de bodem niet knapperig. Een flinke draai peper er over en dan in de oven. 5 minuten, dan moet het al goed zijn. Als je oven tenminste echt heet was. Beetje rucola er over en serveren. En zet de muziek maar snoeihard aan.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten