Nieuws/Vrouw

Lahmacun – Turkse pizza

Met de juiste oosterse specerijen en kruiden kunt u elk gerecht werelds maken. Deze culinaire wereldreis maakt u gewoon thuis, in uw eigen keuken.

Benodigdheden

(2 personen)

  • 1½ el olijfolie
  • 200 g lamsgehakt
  • 2 tenen knoflook
  • ½ tl mild paprikapoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • ¼ tl kaneel
  • 1 citroen
  • ½ tomaat
  • 1 el tapenade van zongedroogde tomaten
  • 2 bloemtortilla’s
  • 1 klein handje muntblaadjes
  • 1 klein handje peterselieblaadjes
  • een snuf fijngemalen chilivlokken
  • zeezout

Stappenpenplan

1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

2. Verhit 1 el olie op hoog vuur. Doe het gehakt erin en roer goed. Pel de knoflook en pers boven het vlees. Voeg paprikapoeder, komijn, kaneel en zout naar smaak toe. Knijp een halve citroen erboven uit en roerbak 3-4 minuten, tot het gehakt gaar en goudbruin is. Neem de pan van het vuur en zet opzij.

3. Knijp de zaadjes uit de halve tomaat en snij het vruchtvlees fijn. Doe bij het gehakt en voeg de tapenade van zongedroogde tomaten toe. Meng goed.

4. Leg de tortilla’s op een grillrooster en bestrijk met de rest van de olie. Verdeel het kruidige lamsgehakt over de tortilla’s en zet 1-2 minuten onder de grill tot de randen omkrullen.

5. Hak de tuinkruiden fijn en snij de overgebleven halve citroen in vieren. Strooi voor het opdienen wat tuinkruiden en chilivlokken over de lahmacun en serveer de partjes citroen erbij.

 

BEREIDING 10 minuten

 

WERELDREIZIGER

Deze recepten komen uit het kookboek Mighty Spice Express van Veltman Uitgevers, € 25,- (ISBN 978 90 483 0986 3).