Nieuws/Vrouw

Rodekoolsalade met kipspies

Het is zomer! En wat eten we dan het liefst? Frisse salades, natuurlijk. Meer dan een bordje groenvoer; kijk maar naar deze heerlijke creaties.  

Benodigdheden

(4 personen)

Voor salade:

  • ½ rodekool
  • 3 el gehakte dille
  • 4 el olijfolie
  • 2 el rodewijnazijn
  • zoutvlokken of grof zeezout
  • versgemalen peper
  • 200 g feta
  • 1 granaatappel

Voor kipspiezen:

  • 400 g kipfilets
  • 2 tl komijn
  • 1 snufje cayennepeper
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • zoutvlokken of grof zeezout
  • 4 satéprikkers

Stappenpenplan

1. Schaaf voor de salade de kool fijn met de kaasschaaf. Meng de kool met dille, olie en azijn. Breng op smaak met zout en peper.

2. Breek de kaas in stukjes en schep vlak voor het opdienen door de salade.

3. Snij de granaatappel in tweeën en hol de helften uit. Verwijder de witte vliesjes. Strooi de pitjes over de salade. Serveer met kipspies.

4. Snij voor de spiesen de kipfilets in stukjes. Meng de kruiden, olie, knoflook en wat zout. Leg de stukjes kip erin en schep om.

5. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Bak ze ± 5 minuten rondom in een koekenpan met antiaanbaklaag.

 

BEREIDING 35 minuten

 

BEREIDING 45 minuten + 1 uur rusten

DE ZON OP UW BORD.

Deze recepten komen uit Meer dan 80 spannende salades € 17,50, Kosmos Uitgevers (ISBN 9789021553344).