Nieuws
934423
Nieuws

Champignons, knoflook en peterselie op zuurdesemtoast

Zondag zijn de mannen de baas in de keuken. En wat maken ze dan? Stoere mannenhappen natuurlijk.

Benodigdheden

(voor 4 personen)

  • 75 g boter
  • 2 el plantaardige olie
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 banaansjalot, fijngesnipperd
  • 400 g champignons, schoongeveegd en evt. doorgesneden
  • 1 dl slagroom
  • truffelolie, naar smaak
  • 100 g daslookblaadjes
  • 3 el peterselie, zeer fijn gehakt
  • 2 el bieslook, fijngeknipt
  • citroensap, naar smaak
  • zout en peper, naar smaak
  • 4 sneden zuurdesembrood, geroosterd
  • 100 g Parmezaanse kaas

Stappenpenplan

1. Verhit de boter en plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en sjalotsnippers toe en bak 2-3 minuten onder voortdurend roeren, tot de sjalotsnippers zacht worden. Voeg de champignons toe, draai het vuur hoog en bak ze al roerend 3-4 minuten mee.

2. Voeg de slagroom en een scheutje truffelolie toe en laat pruttelen tot de champignons glanzen en romig zijn.

3. Roer de daslook, peterselie en het bieslook erdoor. Voeg wat citroensap plus zout en peper naar smaak toe.

4. Schep de  champignonmix op de geroosterde sneden brood. Rasp de Parmezaanse kaas erover en serveer meteen.

BEREIDING 20 minuten

STOER & ROBUUST

Deze recepten komen uit het kookboek Proper Pub Food van Veltman Uitgevers, € 25,- (ISBN 9789048310142).