Nieuws/Binnenland
934427
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Broodje kip

De Wasvrouwen van Parijs was een economisch model. Vanuit de dure huizen kwam de was Die werd aangenomen door een vrouw, die gaf het door aan een ander en die gaf het weer door aan een ander totdat het uiteindelijk bij een echte wasvrouw aan de Seine terechtkwam.

Nodig:

  • 125 gr biologische kippendijvlees
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • Limoensap
  • Verse koriander
  • Zout en peper

Bereiding:

De Wasvrouwen van Parijs was een economisch model. Vanuit de dure huizen kwam de was Die werd aangenomen door een vrouw, die gaf het door aan een ander en die gaf het weer door aan een ander totdat het uiteindelijk bij een echte wasvrouw aan de Seine terechtkwam. Dan werd de was gewassen en ging weer omhoog. Iedereen verdiende er zo een centje aan.  Vandaag de dag is koken voor dat model in de plaats gekomen. De mensen die werken, die werken zo hard dat ze voor zich laten koken. Ze gaan zelfs kijken naar mensen die koken. En mensen die koken doffen zich zo opvallend mogelijk uit. De Rijdende Keukens is zo’n voorbeeld. Monica Abdoel bezocht de kokende nomaden, zo’n beetje allemaal en ze schreef hun verhalen en recepten op in het boek “Reizende sterren.” Maar daarover morgen meer, nu eerst van de BBQ Foodbike van Josh Selter en Florian Rath hun broodje kip.

Gebruik altijd biologische kippendijvlees. Leg het kippendijvlees een halve  in een marinade van zoetzure ketjap met wat knoflook en laat dan uitlekken. Begin nu aan de guacamole. (Hé, daar hebben we er weer zo een. In dit echt de ECHTE guacamole?)  Ontpit de avocado en prak grof met een vork. Snij een halve rode ui fijn en een paar takjes koriander en meng met de avocado. Snij de tomaat in kleine stukjes (zonder pitje) en leg even apart. Er mag peper in, knoflook (volgens mij hoort dat niet, maar het is niet mijn recept) en zout en peper. Scheutje olie om het smeuïg te maken. In de blender of met de staafmixer nog wat fijner maken. Dan de tomaat er door scheppen. Grill het kippenvlees en 10 minuten per kant. Snij het broodje open en vul met kip en guacamole.  Simpel maar perfect voor deze dagen

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten