Nieuws/Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Kwarkstrudel met vakantiestemming

Het is weer eens tijd voor een lange wandeling. Mevrouw mijn geliefde, heeft geboekt en besloten dat het Duitsland is deze keer. En dan is het zo.

Nodig:

  • 250 gr bloem
  • 100 gr gesmolten boter
  • 5 eieren
  • 700 gr kwark
  • 50 gr paneermeel
  • 50 gr rozijnen
  • 150 gr suiker
  • Rasp van ½ citroen

Bereiding:

Het is weer eens tijd voor een lange wandeling. Mevrouw mijn geliefde, heeft geboekt en besloten dat het Duitsland is deze keer. En dan is het zo. Ik was onlangs voor een bezoek aan de Bionadefabriek in dezelfde omgeving, en dat belooft veel goeds, een haast Limburgs landschap, glooiend, rijk en vol fruitbomen. En ik verheug me als vanouds op de Konditorei en de Kuchen om vier uur in de middag.

Meng de bloem met 50 gram gesmolten boter, twee eierdooiers en 1 deciliter water. Kneed het tot een deeg en rol het heel dun uit. Verdeel de rest van de boter over het deeg; strooi de paneermeel erover. Meng de kwark met de rozijnen, twee eierdooiers en een heel ei, de citroenschil en de suiker en verdeel dit over tweederde deel van het deeg. Rol het deeg op. Bak de strudel 20 minuten op 220 ° C. Laat hem afkoelen en snijd hem in plakken.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten