Nieuws/Vrouw

Bruschetta met gemarineerde paling en zongedroogde tomaat

Zeg Volendam en je denkt aan vis. Niet zo moeilijk dus om te bedenken wat er op tafel komt deze week. Vijf heerlijke visgerechten!

Benodigdheden

(4 personen)

  • 200 g gerookte paling
  • 1 krop eikenbladsla
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 1 ciabatta
  • 4 el mayonaise

Voor de marinade:

  • 2 lente-uitjes
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 el fijngehakte basilicum
  • peper

Stappenpenplan

1. Snij de paling in stukjes van 2 cm. Snij de lenteuitjes in ringetjes.

2. Meng de wijn met het citroensap, olijfolie, lenteuitjes, peterselie en basilicum. Breng op smaak met wat peper.

3. Schep de stukjes paling door de marinade en laat 20 minuten rusten op kamertemperatuur.

4. Was de eikenbladsla en dep droog. Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes.

5. Snij de ciabatta in sneetjes en rooster ze.

6. Bestrijk de ciabatta met mayonaise en leg er enkele blaadjes sla op.

7. Schep de stukjes paling en de kruiden uit de marinade en leg ze op de sla.

8. Garneer met zongedroogde tomaatjes.

 

BEREIDING 30 minuten

Lekkers uit de zee

Deze recepten komen uit het kookboek Vis in 30 minuten van Standaard Uitgeverij, € 9,99 (ISBN 9789002252051).