934527
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Bananenbollen, snoepen of voor echt?

Nog even een recept uit “Yvestown in de keuken” (uitg. Snor). Ik heb een rare relatie met dat boek. Vol van die bevoorrechte mensen die allemaal dat ene uniek plekje hebben weten te vinden met die altijd maar zo leuk ingerichte huizen, ik krijg er ook een beetje de kriebels van.

Nodig:

  • 2 overrijpe bananen
  • 2 eetl melk
  • 2 eieren
  • 1 eetl gesmolten boter
  • 125 gr bloem
  • 50 gr witte basterdsuiker
  • 2 volle theel bakpoeder
  • ½ theel zout
  • ¼ theel kaneel
  • ¼ theel nootmuskaat

Bereiding:

Nog even een recept uit “Yvestown in de keuken” (uitg. Snor). Ik heb een rare relatie met dat boek. Vol van die bevoorrechte mensen die allemaal dat ene uniek plekje hebben weten te vinden met die altijd maar zo leuk ingerichte huizen, ik krijg er ook een beetje de kriebels van. Alsof gewoonzijn niet al heel moeilijk is. Evengoed, daar struikelde ik alweer over zo’n leuk recept. Leuk, heerlijk zelfs, zo van daar neem ik er nog een van. Pureer de bananen in een beslagkom. Meng melk, eieren en boter en boter erdoor tot je een glad geheel krijgt. In een andere kom doe je bloem, basterdsuiker, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat door elkaar en dan meng je dat door het bananenmengsel.

Verhit olie tot 190° C. Nu net als oliebollen met bijvoorbeeld een ijslepel steeds een paar bolletjes in de olie laten zakken. Goudbruin er uithalen.

Ok, vegetariërs, het is jullie dag. En dan hoor ik het alweer, Wilbrink, dat is toch geen echte vegetarische maaltijd. Nou, wanneer je slechts de helft van de suiker erbij doet, plus een ½ theel piment (allspice) en een ½ theel kardemom dan is het opeens een prima bijgerecht bij een fraaie Indiase maaltijd. Kerwai, heet dat. Licht zoetig, licht peperig, dansend over de donkere specerijensmaak van de gebakken bananen. Mooi, hè! Ideaal met nog wat pistachenootjes er door.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten