Nieuws
934578
Nieuws

Paasbrood met aardbeien, muesli, hangop en honing

Over een maand is het Pasen. Nog geen idee wat u op tafel gaat zetten? Lidl geeft u alvast een aantal culinaire tips, zodat u alle tijd heeft om ze te proberen en voor te proeven. Met de recepten van Ramon Beuk begint de lente bijzonder smakelijk.

Benodigdheden

(Voor 4 personen)

  • 1 l yoghurt
  • 5 el muesli
  • 2 el suiker
  • 4 plakken paasbrood (luxe stol Delicieux)
  • 8 aardbeien
  • 1 el poedersuiker
  • 4 el honing

Stappenpenplan

1. Hangop maken: minimaal 2 uur van te voren, kan ook een dag van te voren. Was een theedoek goed uit, knijp uit en leg open in een vergiet. Hang de vergiet in een pan, giet de yoghurt in de theedoek en vouw de theedoek dicht. Leg een gewicht op de doek zodat het vocht sneller uit de yoghurt loopt (bijvoorbeeld een schaal met water). 

2. Verwarm een pan met anti-aanbaklaag tot deze begint te walmen. Draai het vuur iets lager en voeg de muesli toe. Schep de muesli constant om. Dit voorkomt dat het aanbrandt.

3. Voeg de suiker toe en roer het door de hete pan met muesli tot de suikers karamelliseren en de muesli een suikerlaag heeft. Schep de muesli direct uit de pan (anders bakt het door en brandt de suiker aan) en laat het afkoelen.

4. Snij 1,5 cm dikke plakken van het paasbrood af, schep het spijs eruit en smeer het over de plakken.

5. Snij de kroontjes van de aardbeien af en snij ze in 4 partjes.

6. Schep de hangop uit de theedoek en roer hier de poedersuiker doorheen.

7. Verdeel de hangop over het paasbrood en steek hier de aardbeien partjes in. Verkruimel en verdeel de gekaramelliseerde muesli over de sneden paasbrood. Schenk de honing over het gerecht.

BEREIDING: 25 minuten en minimaal 2 uur voorbereiding

 

Smakelijk Pasen

Pasen vieren we lekker buiten met ons heerlijke Delicieux assortiment.

Verras vrienden en familie met frisse voorjaargerechten van Ramon Beuk.

Stuk voor stuk bijzondere gerechten maar wel eenvoudig te bereiden tot een feest op tafel.

Van een tafel vol brunch-hapjes tot een verleidelijk zoete High Tea.

Aangevuld met de wijnselectie van sommelier Jan-Willem van der Hek.

Dat wordt genieten op z’n paasbest!

Kijk voor alle recepten en wijn-proefnotities op www.lidl.nl