Nieuws/Vrouw

Gevulde flensjes

Komt u niet verder dan suiker, stroop of misschien een appeltje? Jammer, want met pannenkoeken kunt u werkelijk alle kanten op. Van zoet tot hartig en van Hollands tot exotisch. Dat wordt smullen!

Benodigdheden

(voor ca 8 buideltjes )

  • 2 eieren
  • 2 dl melk
  • 25 g gesmolten boter
  • 100 g bloem
  • mespuntje suiker
  • snufje zout
  • zonnebloemolie om te bakken.

Voor de vulling:

  • 3 bosuitjes
  • 100 g gerookt spek, in reepjes
  • 200 g gekookte linzen
  • zout en peper
  • 2 el balsamicoazijn
  • 5 g bieslook

Stappenpenplan

1. Kook indien nodig de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Klop de eieren los met de melk en roer de gesmolten boter erdoor.

3. Zeef de bloem en schep met de suiker en zout door het melkmengsel.

4. Laat het beslag 30 minuten rusten.

5. Maak voor de vulling de bosui schoon en snij in ringetjes.

6. Verhit wat olie in een ruime pan en bak de bosui, spekreepjes en gekookte linzen. Laat alles 5 minuten stoven en breng op smaak met zout en peper en de balsamicoazijn.

7. Verhit wat olie in een of meer pannetjes en schep er een lepel van het beslag in. Verdeel zo dun mogelijk.

8. Bak de flensjes in ca 2 minuten aan beide kanten gaar, maar niet te bruin.

9. Schenk wat kokend water over de bieslook.

10. Leg de flensjes op een werkvlak en schep in het midden een lepel linzenvullling. Vouw ze dicht als een buideltje en bind dat vast met een ‘bieslookkoordje’.

BEREIDING 40 minuten + 30 minuten rusten

 

Smullen maar!

Deze recepten komen uit de Pannenkoeken Boek Box van uitgeverij De Lantaarn

(ISBN 9789461880277) dat € 14,95 kost.