Nieuws/Binnenland
934602
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Zomerse lamsspies

Ik ben  de afgelopen dagen weer bezig met yoghurt, dat komt omdat ik bij het bedrijf de Weerribben was en daar weer even echte yoghurt en echte karnemelk proefde.

Nodig:

  • 300 gr mager lamsgehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • ½ theel chilivlokken
  • 2 eetl munt, fijngehakt
  • 16 cherrytomaten
  • 4 eetl olijfolie
  • Voor de saus
  • 200 gr yoghurt
  • 3 eetl fijngehakte munt
  • 1 volle theel oregano (gedroogde)
  • Zout en peper

Bereiding:

Ik ben  de afgelopen dagen weer bezig met yoghurt, dat komt omdat ik bij het bedrijf de Weerribben was en daar weer even echte yoghurt en echte karnemelk proefde. Waarom wij ons toch via de zuivelafdeling van de supermarkt zulke akelige zure yoghurt laten voorzetten, het is me een raadsel. Een beetje zelfkastijding?

Voor de dressing meng je munt, yoghurt, de oregano, zout en peper en je laat het een uurtje staan. Doe het lamsgehakt in een kom met de ui, knoflook, chilivlokken, en de munt. Zout en peper erbij en licht kneden. Dan maak je er vier stukken van en van ieder stuk 5 balletjes, handige trucje om ze allemaal ongeveer even groot te krijgen. Rijg de ballen aan een spies, om en om met een tomaat. Leg de spiezen op een bakplaat, bestrijk ze met olie. Dan onder de grill (of misschien al een klein houtskool vuurtje buiten?) tien minuten, een kwartier, en klaar. Serveer met de yoghurt, stuk goed brood, heerlijk zomers gevoel.

 

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten