Nieuws
934610
Nieuws

Kip galantine met pompoen

De plofkip en de batterijkip hebben dit veelzijdige stukje vlees een slechte reputatie bezorgd. Maar de echte, lekkere, biologische kip heeft een prima leven gehad, dus daar kunnen we prima van genieten.

Benodigdheden

(voor 4 personen)

  • 1 kip
  • 300 g flespompoen in blokjes
  • 50 gr gedroogde morilles
  • 100 ml cider
  • 50 g gebakken pancetta
  • zout en peper ~
  • olijfolie
  • ½ spaanse peper in fijne blokjes 
  • 1 el fijn gesneden verse tijm
  • 1 el verse fijn gesneden marjoraan
  • 100 g geroosterde pijnboompitten

Stappenpenplan

1. Ontbeen de kip of laat dit de poelier doen.

2. Laat de morilles minimaal 2 uur wellen in de cider.

3. Bak de pijnboompitten, pancetta, Spaanse peper en de flespompoen in de olijfolie voeg hier vervolgens de tijm en marjoraan aan toe. Roer dit goed om en voeg vervolgens de gewelde morilles met de cider toe. Breng op smaak met zout en peper en laat inkoken tot er bijna geen vocht meer over is.

4. Wrijf de kip goed in met zout en peper. Zowel de binnenkant als de buitenkant.

5. Schep de vulling met een lepel in de binnenkant van de kip.

6. Vouw de kip dicht om de vulling heen en naai met naald en draad je kip dicht. Dit kan met slagerstouw, maar gewoon dik katoen draad doet ook goed z’n werk. Smeer de gallantine  en de braadslee in met olijfolie.

7. Leg de gallantine in de braadslee en stop dit 25 min in een voorverwarmde oven van 200 graden celcius.

8. Druppel o af en toe met een lepel wat vet over je gallantine en verschuif hem af en toe van z’n plek. Hierdoor blijft de gallantine sappig.

 

BEREIDING 2 uur en 40 minuten

 

Kiplekker

Deze recepten komen uit het kookboek Kip van Claartje Lindhout

(ISBN 9789023 013662) dat €11,-  kost.