Nieuws/Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Spaghetti met zin voor perfectie

Ze zegt steeds dat ze niet koken kan, mijn lief. Maar ‘haar’ avonden worden steeds lekkerder.

Nodig:

  • 500 gr spaghetti
  • 8 plakjes bakbacon
  • 4 eieren
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 dl room
  • Peper

Bereiding:

Ze zegt steeds dat ze niet koken kan, mijn lief. Maar ‘haar’ avonden worden steeds lekkerder. Zo kwam er laatst  opeens spaghetti carbonara op tafel. Perfect gemaakt.  Het gaat om het husselen, je wilt geen geklust ei om je spaghetti. Maar wel die romige saus.  Om nog eerlijker te zijn, zelf leerde ik pas carbonara maken van mijn Zoon Nr2.  Hij husselde lange slierten, het zag er uit alsof Hans Klok bij me in de keuken stond te goochelen. Prachtig.

Kook de spaghetti in gezouten water gaar maar niet slap, al dente, dus.  Laat uitlekken. Niet spoelen. Geen olie in het kookwater, gewoon koken en laten uitlekken.  Inmiddels heb je de bakbacon (je weet wel, die lekkere dikke “Engelse”  plakken”) van de harde rand, het zwoerd, ontdaan en rustig aan krokant gebakken.  Klop eieren en room  en de Parmezaanse kaas door elkaar.   Het spek mag er door. Dan de pan op hoog vuur, je schept er eerst de spaghetti in, goed heet laten worden, en dan de eierstruif er over. Doorscheppen, even heet laten worden, klaar.  Op het bord presenteren, nog even met de pepermolen en je hebt perfectie!

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten