Nieuws/Vrouw

Temaki met negitoro (tonijn), mayonaise en lente-ui

Zelfs sushi maken is echt niet zo moeilijk, als u maar goed weet wat u moet doen. En daarom vindt u op vrouw.nl/magazine een paar filmpjes, waarin u precies ziet hoe u een maki en een nori maakt. Itadakimasu!

Benodigdheden

(voor 1 temaki)

  • 20 g geelvintonijnfilet, met een mooi uiteinde aan de moot
  • 1 tl wasabimayonaise
  • ½ norivel
  • 30 g shari-rijst (zie vrouw.nl voor het recept)
  • 2 tl fijngehakte lente-ui

Stappenplan

1. Gebruik een groot mes en hak de vis zeer fijn, tot hij zacht en moesachtig is.

2. Meng het visvlees met de wasabimayonaise.

3. Maak de temaki met de lente-ui volgens de aanwijzingen op het filmpje.

BEREIDING 15 minuten

Smakelijk sushi

Alle recepten komen uit 500 Sushi. Van authentieke klassieke sushi tot populaire fusionrolletjes van Caroline Bennett,

€ 9,99 (Veltman Uitgevers ISBN 978 90 48 306947)