Nieuws/Binnenland
934641
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Ik-zou-niet-weten-waarom-rijstpudding

Vraag me nou NIET waarom ik vandaag opeens zin in een rijstpuddinkje heb, géén idee. Iets in de lucht, gewoon zin in een puddinkje, en dan nog rijst ook. Raar hoor, normaal gesproken vergeet ik zelfs altijd om een toetje te maken. Mijn kinderen weten niet eens wat toetjes zijn.

Nodig:

  • 250 g witte rijst
  • 7,5 dl melk
  • 150 g suiker
  • 2 stukjes citroenschil
  • 3 eidooiers
  • half glas witte port
  • kaneel

Bereiding:

Vraag me nou NIET waarom ik vandaag opeens zin in een rijstpuddinkje heb, géén idee. Iets in de lucht, gewoon zin in een puddinkje, en dan nog rijst ook. Raar hoor, normaal gesproken vergeet ik zelfs altijd om een toetje te maken. Mijn kinderen weten niet eens wat toetjes zijn. Nou ja, hoogst zelden dan. Maar ok, er is niets meer aan te doen, hier is die, rijstpudding! Ja, natuurlijk zelf maken, heb je wel eens gezien wat allemaal voor ellendige smaakstoffen en bindmiddelen in de kant-en -klaar -toetjes zitten? Gruweldaad, nee, netjes zelf maken en met een grote lach op tafel zetten.

Breng de melk samen met de gewassen rijst en de suiker aan de kook. Voeg de citroenschil toe en laat de rijst op een lage hittebron gaar koken. Kijk maar op het pak hoelang. Klop de eidooiers met een snufje zout schuimig. Neem de pan even van de hittebron en roer de eieren door de rijst. Giet de port erbij en verwarm het geheel al roerend zachtjes tot het  bindt. Stort de rijstpudding in een  grote of in een paar kleinere vormpjes. Laat een beetje afkoelen en strooi er nog wat kaneel over. En hier hoort een glas Kriek bier bij of een glas muskaatwijn.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten