Nieuws/Binnenland
934669
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

De simpelste der soepen

Dit recept behoort tot de klein genoegens. Ten eerste is het simpel. Zo klaar, ten tweede bouw je het zelf naar smaak uit. Vervang de mosterd voor sambal en je hebt een heel ander gerecht.

Nodig:

  • 20 g boter
  • 1 ui gesnipperd
  • 250 g geschilde aardappelen, in blokjes
  • 3/4 l groentebouillon
  • 250 g spinazie, gewassen en uitgelekt (diepvries ook goed)
  • 75 ml crème fraîche
  • 1 eetl mosterd
  • 2 eetl  fijngeknipte bieslook
  • 2 eieren, hardgekookt en in stukjes gehakt

Bereiding:

Dit recept behoort tot de klein genoegens. Ten eerste is het simpel. Zo klaar, ten tweede bouw je het zelf naar smaak uit. Vervang de mosterd voor sambal en je hebt een heel ander gerecht. Breng op smaak met wat gember en je zit in de tropen. Presenteer het met een flinke hand taugé en alweer een compleet ander gerecht. De basis is de aardappel die het haast niets lijkt uit te maken wat je er allemaal mee doet. Vooral op de markt zie je vaak echte aardappelkramen. Het is de moeite waard dit recept mee te nemen en een aardappel voor de gelegenheid te kopen. In ieder geval, is zeg, juist niet kruimig, en wat nootachtig van smaak.

 Verhit de boter  en fruit de ui zacht en glazig. Doe de aardappelblokjes erbij. Voeg de bouillon toe en kook de aardappelblokjes in ongeveer 12 minuten gaar. Roer de  spinazie door de bouillon en laat slinken. Pureer aardappel en spinazie met een staafmixer. Roer de  crème fraîche en de mosterd  door de soep breng tegen de kook. Schep de soep in kommen of borden, bestrooi met bieslook en garneer met de stukjes hardgekookt ei.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten