934684
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Puree met een dringende oproep

Dringende post uit Groningen.  Ik citeer maar even:  ’’MOESTUINMENTOR’’ ALMA HUISKEN trekt vanaf 11 februari door het land. Volg haar bio-cursus in Groningen, Almere, Haarlem, Kerk-Avezaath of Molenrij (Gr.).

Nodig:

  • 1.500 g lichtbloemige tot bloemige aardappels
  • zout naar smaak
  • 3-4 knoflooktenen, gepeld, grof gehakt
  • 125 g boter (of 100 g boter en 1 uiterst betrouwbaar vers ei)
  • 2 potjes mierikwortelpasta van Het Blauwe Huis (ekowinkel)
  • 6 volle el. fijngehakt bieslook
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding:

(Dit gerecht is lactose- en glutenvrij)

Dringende post uit Groningen.  Ik citeer maar even:  ’’MOESTUINMENTOR’’ ALMA HUISKEN trekt vanaf 11 februari door het land. Volg haar bio-cursus in Groningen, Almere, Haarlem, Kerk-Avezaath of Molenrij (Gr.). Zou je ook zo graag, en nu echt op ’groene’ wijze, aardbeien, peultjes en rabarber telen? Of zou je eens werkelijk vanaf de bodem je biologische moestuindeel willen inrichten? Alma Huisken (schrijver, imker en ecologisch hovenier) is zelf al heel lang een ’groene’ moestuinder en geeft met veel enthousiasme, en humor vanaf 11 februari haar Biologische Moestuincursus.  Aanmelden bij alma@degroeneluwte.nl  “ En waarom deze oproep, omdat de onvolprezen Alma Huisken ook een receptje mee stuurde en omdat ik haar tuin ken, daar in Molenrij. DOEN!

Schil de aardappels, snijd ze zo nodig in even grote stukken, zet ze voor 4/5 onder water en kook ze in het gezouten water met de knoflook erbij helemaal gaar. Giet de aardappels maar VANG HET KOOKWATER OP! (Er mag gerust een stukje knoflook meefloepen.) Laat de boter over de piepers smelten en begin te stampen. Voeg indien gewenst het ei toe en zoveel kookwater als nodig is om er een vrij stevige, egale massa van te maken. Roer nu de inhoud van anderhalf potje mierik erdoor en kijk of er nog wat water nodig is. Roer dan bieslook en peper erdoor en proef of je nog iets aan de smaak moet verbeteren met meer zout, peper of mierik. Serveer bij bij veldsla en gebakken scholletjes, of bij geroerbakken cavolo nero (of boerenkool) , met, naar keuze, grof geraspte schapenkaas of flintertjes rookvlees erdoor.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten