934691
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Blub, blub goulash

Je moet even op zoek naar een slager die reuzel heeft, maar als dat lastig is dan kan je ook kokosvet  gebruiken, het heeft ongeveer dezelfde eigenschappen als reuzel. Heel goed verkrijgbaar bij al de bio-winkels.

Nodig:

  • 750 gr lamsvlees, van de bout in blokken
  • 2 eetl reuzel
  • 2 grote gesnipperde uien
  • 2 eetl paprikapoeder (1 mild, 1 scherp)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theel karwijzaad
  • 500 gr tomatenblokjes
  • 2 groene paprika’s, zonder zaad en zaadlijst
  • 1 theel marjoraan
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • ½ liter bouillon, heet

Bereiding:

Je moet even op zoek naar een slager die reuzel heeft, maar als dat lastig is dan kan je ook kokosvet  gebruiken, het heeft ongeveer dezelfde eigenschappen als reuzel. Heel goed verkrijgbaar bij al de bio-winkels. Je hebt twee soorten, de ene smaakt nog naar kokos en de andere niet meer. Die laatste zou ik nemen. Voor dit gerecht. Maar als je alle moeite doet om kokosvet te gaan kopen, dan kan je net zo goed ook de moeite doen een goeie slager te vinden.

 Om te voorkomen dat het vlees taai wordt laat je het eerst in het vet gaarstoven, daarna pas komt vocht bij.  Verhit de reuzel/kokosolie, tot je er wat damp ziet afkomen en fruit er de uien in tot die geen vocht meer afgeven. Braad dan de stukjes vlees in het vet aan, en meng het paprikapoeder door het vlees en het vet. Deksel er op en ongeveer een uur zacht laten sudderen.  (Echt blub, blub.)

Doe er dan alle andere ingrediënten bij.  Let op, de bouillon moet heet zijn, zodat het vlees niet afkoelt.  Laat rustig nog drie kwartier doorstoven, net iets harder dus dan blub, blub.  Teveel aan vet schep je er nu zo af en serveer de goulash in een diep bord met nog wat zout en peper er over.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten